A Ágota vezetéknév a leggyakoribb Maglód városában.

A Női nagyobb valószínűséggel viselik a Ágota vezetéknevet.

Részletes információ a Ágota vezetéknévről, nevezetesen annak eredetéről, kialakulásának történetéről, a vezetéknév lényegéről, jelentéséről, fordításáról és hajlításáról. Mi a Ágota vezetéknév eredete? Honnan származik a Ágota vezetéknév? Milyen etnikai hovatartozású a Ágota vezetéknevű személy? Mi a helyes írásmódja a Ágota vezetéknévnek? A Ágota vezetéknév hű angol fordítása és szókezelése. A Ágota vezetéknév teljes jellemzői és jelentése online olvasható ebben a cikkben teljesen ingyenesen, regisztráció nélkül.

Tartalomjegyzék

A Ágota vezetéknév eredete

A gyermekek általában apjuk vezetéknevét, a Ágota veszik fel, de felvehetik anyjuk vezetéknevét is, ha a szülők úgy kívánják, vagy ha a nő hajadon. A Ágota vezetéknév a nagyapa nevéből, az apa becenevéből, családi ügyeiből vagy hivatásából származhat. A legtöbb vezetéknév, köztük az Ágota vezetéknév is, patrónusnevekből, becenevekből vagy más általános nevekből származik. A Ágota vezetéknév mindenesetre egy távoli férfi ős nevéből, becenevéből, foglalkozásából vagy lakóhelyéből származik. A kételemű személynév viselése a 17. század elejére vált általánossá Magyarországon. A Ágota vezetéknév az esetek 40%-ában magyar eredetű.

A Ágota vezetéknévvel rendelkező személyek születési aránya 10 év alatt

Év millió főre
20211410
2020563
20191947
2018375
20171905
20162462
20152770
20142537
20131279
20121824

A Ágota vezetéknév története

Az első magyar névtörvény II. József hozta 1787-ben, kötelezővé téve, hogy mindenki viselje a vezetéknevet. Gyakran adtak új nevet annak, aki egyik helyről a másikra költözött. Ilyen esetekben annak a régiónak a nevét kapta, ahonnan származik. Ezért viselik sokan az Ágota, Eidepes, Benczkober, Kapelozukvagy Kolona vezetéknevet. Ha azonban már megváltoztatta a vezetéknevét Ágota, és másodszor is szeretné megváltoztatni a vezetéknevét, akkor figyelembe kell vennie, hogy a már megváltoztatott vezetéknév megváltoztatása csak kivételes esetekben engedélyezett. A legegyszerűbb volt az apa nevét a fiúé mellett feltüntetni (pl. Kaszavitz Ágota). Ha Ágota szeretné változtatni a vezetéknevét, a törvény lehetővé teszi ezt. A professzor szerint a magyarban a családnév az első helyen áll, mert a finnugor nyelvekben a melléknév megelőzi a szóban forgó szót. Vannak olyan változatok, amelyek szerint a Ágota vezetéknév mind a szakmából, mind a személy jelleméből származhat. Magyarországon a Ágota vezetéknév először a magasabb társadalmi szinten lévők körében jelenik meg. A nemzedékről nemzedékre szálló vezetéknevek, köztük a Ágota, a nyolcadik-kilencedik században alakultak ki az észak-itáliai városállamokban.

A Ágota név lényegét írta

A Ágota vezetéknév 6 betűből áll

G - Tudasszomj, erdeklodes a titokzatos dolgok irant, az eletesemenyek kozotti osszefuggesek felismeresenek kepessege. Lelkiismeretesseg, a reszletekre valo odafigyeles kepessege. Az izgalmak iranti igeny, gyakran maguk is keresik azokat.

O - Onfelfedezesre torekszik, kepes eros erzelmek atelesere. A vagy, hogy megertsek valodi celjukat. Vagy a vilag tokeletesitesere es tokeletesitesere. Nagy intuicio, jo penzkezeles. A kivalosagra valo torekves. Hangulatvaltozasok az elragadtatastol a csuggedesig.

T - Kreativ, erzekeny emberek; rendkivul intuitivak, mindig az igazsagot keresik. Gyakran a vagyaik nem esnek egybe a lehetosegeikkel. Arra torekszenek, hogy mindent gyorsan tegyenek meg, nem halogatva a holnapot. Igenyes masokkal es onmagukkal szemben. Az igazsag keresese. Kepessegeik tulbecsulese.

A - az abece legerosebb es legfenyesebb betuje. Azok az emberek, akiknek a vezetekneveben ezek a betuk szerepelnek, mindig vezeto poziciora torekszenek. Gyakran versenyeznek onmagukkal. Azt a vagyat jelzi, hogy a dolgok jobbra forduljanak, hogy a fizikai megnyilvanulasban es a spiritualitasban a legmagasabb szintu kenyelmet erjek el.

A Ágota vezetéknév jelentése

Ha valaki címkézni akarja az embereket, az egyértelműen nem Ágota. Az Ágota vezetéknévvel rendelkező családból származó emberek született pszichológusok, akik képesek meghallgatni beszélgetőpartnerüket, és időben javaslatot tenni a további beszélgetés témáira. A Ágota családnévben a korábbi generációk és ősök tapasztalatai rejlenek. Az Ágota vezetéknév birtokosai nem tűrik a lazaságot, és szigorúan betartják a határidőket. Az Ágota családnév viselői aktívan igénybe veszik legközelebbi társaik segítségét. A Ágota vezetéknév viselőit erős jellem és hihetetlen ambíció jellemzi. Öröm velük együtt dolgozni: minden rájuk bízott feladatot a tervezett határidőknek megfelelően végeznek el. Öröm velük együtt dolgozni: minden rájuk bízott feladatot a tervezett határidőknek megfelelően végeznek el. Az Ágota vezetéknévvel rendelkező emberek gyorsan tanulnak, új projektekbe vágnak bele, és racionalitást visznek bele.

A család és a Ágota családnév életútja

Ezek az emberek egész életükben vonzzák a figyelmet, és nagy igényeket támasztanak velük szemben. Amint az ember elkezd rossz irányba haladni, egy teljesen idegen személyiség jön a segítségére, és megmutatja neki a helyes utat. A hétköznapi életben a Ágota vezetéknévvel rendelkező embereket strébereknek tartják: el tudnak merülni a belső világukban, és nem veszik észre a körülöttük zajló eseményeket. Ezeknek az embereknek a személyiségében robbanásveszélyes jegyzeteket lehet nyomon követni: hirtelen megváltoztathatják a terveiket, felébredhetnek az éjszaka közepén, és elkezdhetnek dolgozni egy új projekten. A felsőbb erők különleges szerepet határoztak meg a Ágota vezetéknévvel rendelkező emberek számára, ezért valakinek az élete gyakran az ő döntésein és tettein múlik. Ágota nem tűri mások véleményét és beavatkozását, ezért a legtöbbször figyelmen kívül hagyja a tanácsokat. Ebben az esetben maguk a Ágota vezetéknév képviselői egyáltalán nem törődnek ezekkel a folyamatokkal. És csak a csapatban fedik fel minden rejtett tehetségüket, és érnek el sikereket. Gyakran a döntőbíró szerepét játsszák, aki minden vitás helyzetet meg tud oldani. A hétköznapi életben csodabogaraknak és zárkózott embereknek nevezik őket: míg mások a szórakozásra gondolnak, a négyesfogatok globális terveket dédelgetnek. Ezt aktívan használják az újonnan alakult vallási szekták, csalók és egyszerű koldusok. Megvédik ezeket az embereket az élet viszontagságaitól és mindenféle bajtól. Nehezen viselik a hibáikat, és nem szeretnek nyilvánosan beszélni. A szerencse hatása már egészen kicsi korban nyomon követhető. Az ilyen emberek értékelik a szabadságukat, és nem tűrik a tolakodó ellenőrzést. Az ötösök természetes optimizmusát mások a gyengeség megnyilvánulásának tekintik, ezért bizonyítaniuk kell, hogy mennyit érnek.

Családi élet a Ágota vezetéknévvel

A szigorúság és a dominancia iránti vágy ellenére az Ágota vezetéknévvel rendelkező emberek odaadó családapák. A háztartási munkák nagy részét a saját vállukon szántják, de rendszeres bátorításra van szükségük az élettársuktól. Ebben az esetben az Ágota családnév viselői egyszerűen csak az erkölcsi kódexüket követik, és megvédik a kis véreiket. Nem érdekli őket a zajos társaság: ezt szívesen elcserélnék egy családi vacsorára vagy egy új film megtekintésére a moziban. Csak egy erős és magabiztos személy lesz képes megtartani az Ágota vezetéknév viselőjét a családban. Meglehetősen érett korban alapítanak családot, és sokáig tart a jelölt kiválasztása. Nem törekszenek domináns pozícióra, és a legtöbb esetben megelégszenek a kettes számú szerepkörrel. Az Ágota vezetéknév viselői különleges családi kapcsolatot igényelnek. Ágota élettársként egy nyugodt és kiegyensúlyozott személyt választ, aki kisimítja a jellemükben lévő összes durvaságot és hibát. És ők tudnak róla, ezért gyakran dühösek az ilyen predesztináció miatt. Képtelenek bármin is változtatni: minden dühük kicsinyes intrikákban, a másik nemmel való alkalmi kapcsolatokban és a beosztottjaikkal való veszekedésekben ömlik ki. Nem hajlamosak a csalásra, és képesek legyőzni titkos vágyaikat.

A Ágota vezetéknév ajánlott foglalkozásai

Az eredmény egy erős magánvállalat vagy egy sikeres szolgáltató cég. A saját karrierjükről, hírnévről és a saját erőfeszítéseik által megteremtett vagyonról álmodnak. Az Ágota vezetéknévvel rendelkező emberek leggyakrabban bírák, ügyvédek vagy ügyvédek lesznek. Az újságírásban, a jogban és az üzleti életben is bizonyíthatnak. Az igazságosság iránti vágy döntő tényező a szakmaválasztásban. Tanárként vagy kutatóként sikeresek lehetnek. A matematika iránti hajlam esetén számviteli vagy közgazdasági karrier is lehetséges. Az Ágota vezetéknév viselői kiválóan értik a jog sajátosságait, ezért választhatnak ügyvédi vagy ügyvédi szakmát. Időnként olyan nagyok az ambícióik, hogy Ágota nem tud boldogulni mások csapatában, és saját csapatot alakít. Ők potenciális orvosok és diagnoszták: kiválóan megértik a betegségek finomságait, és képesek megtalálni a betegségek rejtett okait. A sors előre meghatározott sorsa arra készteti az Ágota vezetéknévvel rendelkező embereket, hogy keressék a módját annak, hogy kifejezzék magukat. A lelkiismeretességük lehetővé teszi számukra, hogy pénzügyi kérdésekkel foglalkozzanak, így kipróbálhatják magukat bankárként vagy könyvelőként.

A Ágota vezetéknevű személy karaktererősségei

Az Ágota vezetéknév viselői kiváló hallgatók és kellemes beszélgetőpartnerek. Az Ágota vezetéknév erényei közé tartozhat a kiegyensúlyozottság, a nagyszerű humorérzék, a higgadtság és a társaságiasság. Mindent, amit a beosztottjaiktól megkövetelnek, önállóan is megtehetik. Olyan feladatokat kaphatnak, amelyek időben történő teljesítését igénylik. Az Ágota vezetéknév előnyei közé tartozik a vidám természet, az optimizmus és a nyitottság. Felelősségteljes munkavállalók, akik betartják a vállalásaikat.